Vätternrundan 2005

Här har jag lagt upp några bilder från 18:e Juni då jag tillsammans med broder Örjan återigen cyklade "Vätternrundan", ett 300 km motionslopp runt sjön Vättern med start och målgång i Motala. Detta var mitt andra lopp och Öjes femte, därav det röda märket på hans nummerlapp. Han fick dessutom en annan typ av medalj där det även där markerades fem genomförda Vättern rundor.

Första gången kameran kom fram. Vi startade i Motala 03:18, det var på håret att vi hann till vår startgrupp, att hitta perkering i Motala mitt i natten skull visa sig inte vara det lättaste...

Detta är från depån i Jönköping där varmkorv med mos stod på menyn. Hit gick det ganska bra, vi var framme i Jönköping nångång kring kvart i åtta. Lämnade Jönköping 08:14.


Ovan: Även jag fick vara med på bild i Jönköping...

Höger: En trött Öje i mattältet i Hjo. Hit gick i det inte lika lätt, halvslirigt väder och inga klungor som passade vår fart att hänga med.

Höger och nedan:

Parken i Hjo. Efter inmundigande av lasagne så var det desto muntrare miner... Nu började vädret och bli bättre, inte lika kallt och inte lika tunga moln.

Ankomst Hjo, 11:23


Ovan: Karlsborg, nu hade vädret blivit riktigt fint och vi tog det
...vi lyckades precis passa in broöppningen över Göta Kanal...


lungt i parken, lite väl lugnt skulle det visa sig...
Vänster: Jag i Boviken, här åkte äntligen tightsen av...

Ovan och vänster nedan: Målgång i Motala 18:24. Loppet avverkades på 15h och 6 min. Vi nådde vårt mål vilket var att ta oss runt på 15 timmar. De 6 minuterna skyller åtminstone jag på broöppningen i Karlsborg... :-)

Medevi passerades för övrigt 17:32 och var den enda depån som vi inte stannade till vid.

Tillbaka i stugan i Klockrike, här poserande i medalj och Vättern tröjor, en present från Åsa och Örjans svärmor Karin.


Grillkock Åsa steker hamburgare, jag och Öje tittar på...

 

 

 
2005-06-20